Utbildning och skola

Grundutbildning nagelterapeut

Drömmer du om att bli nagelterapeut? Välkommen till Nagelskolan Linköping. Här kan du gå din grundutbildning i märket Light Elegance.
Light Elegance är ett av de största märkena i världen gällande hardgel och är välkänt för sitt stora utbud och fantastiska hållbarhet. 

Vi är underskola och jobbar med det danska företaget "insight cosmetic group", som är europas största återförsäljare till profisionella nagelterapeuter. 

NÄSTA KURSRART:  28/1 -2024 HALVDISTANS
12/8 -2022(totalt fem dagar på plats på skolan mixat med möten på teams samt hempraktik med feedback) 
fysiska datum på skolan:
28/1
11/2
25/2
10/3
24/3


Detta upplägg är på halvdistans, vilket innebär att man träffas både fysiskt på skolan men vi har också möten digitalt via teams samt att du skickar in och studerar teori och har praktik på modeller hemifrån. Med detta upplägg krävs det att du har god egen disciplin och utför de uppgifter som efterfrågas. Observera att tider för möten på teams tillkommer utöver ovan angivna datum. 

I Light Elegance utbildningar ingår ett gediget utbildningskit värde ca 7000kr. Där ingår allt du behöver under utbildningstiden och även efter, så som LED-lampa, olika gels, filar, handskar, manikyrprodukter osv. Som elev på skolan får du även inlogg till shopen så att du kan komplettera med produker om du önskar.

Efter första delen av utbildningen avlägger man teoretiskt prov och praktiskt manikyrprov och efter avslutad utbildning  går man hem och övar inför det praktiska gel-provet, som man bokar in när man känner sig redo. Du har totalt ett år på dig att avklara alla delar för att bli diplomerad nagelterapeut. Första provtillfället är kostnadsfritt, därefter tillkommer kostnad. När alla delar är godkända erhåller man sina diplom och är därmed diplomerad nagelterapeut.  

Pris på utbildning halvdistans: 25 000kr (ink. moms)

 

Missa inte att du har möjlighet att betala av din utbildning via www.medicalfinance.nu räntefritt!

Observera att du måste uppfylla medical finance krav innan  du har mölighet att ta lån på avbetalning.
Väljer du att betala av med medicalfinance så sker all avbetalning till dem och inte skolan personligen. 
 

NÄSTA KURSSTART:
28/1 2024

HUR ANMÄLER JAG MIG?
-Skicka ett mejl till skolan. Där kommer du att få en anmälningsblankett och anmälningsvillkor. Denna skall fyllas i och skickas till skolan. Då den mottagits skickas faktura på anmälningsavgift. När den är betald (7500kr) som dras av från hela beloppet) så har du en garanterad plats på kursen. Välkommen!

 

2023 fick Josephine den stora äran att bli tilldelad titeln "årets lärare" med följande motivation:

"En otroligt engagerad lärare som med sitt lugn får alla elever att känna sig sedda och trygga under sin utbildning. Med en stark passion har hon under flera år lärt ut sina kunskaper inom både design, färg och form. Eleverna lämnar utbildningen som  mycket nöjda och otroligt kunniga terpeuter. Flera av dem kommer vi garanterat att se på tävlingsarenorna framöver."
  
loading...

Information om kursupplägg

Under utbildningstiden utövar man den praktiska delen på sig själv, sina kurskamrater och även på modeller. Vi börjar utbildningen med manikyr, där vi går igenom grunderna med teori och på den praktiska delen jobbar vi med nagellack och gelpolish (light elegeance p+). Vill man endast bli manikyrist (perfekt för tex spaterpaeuter/hudterapeuter) så går man manikyrdagarna, arbetar sina praktiska timmar och därefter gör man teoretiskt och praktiskt prov. Efter godkända resultat blir man diplomerad manikyrist. På slutprovet i manikyr skall man utföra en manikyr, en hand fransk och en hand röd - på en timme. 

Väljer man att gå hela nagelterapeututbildningen så fortsätter vi med gelteknik. Där fortsätter vi den teoretiska delen med kemi och produkthantering. I det praktiska lär vi oss att fästa tippar, applicering av gel, formfilning, lägga den vita kanten i fransk manikyr, helfärgat, glitter, nagelplatteförlängning med cover, förlängning med mall och mycket mer. På det praktiska slutprovet skall man utföra en  nagelförlängning, en hand mall och en hand tipp - på 2,5 timme. 
 
Du får lära dig :
*Lackning med nagellack och gellack

*Nagelförstärkning på naturlig nagel
*Nagelförlängning med tipp & mall
*Hellackat, glitter och olika varianter av fransk:
-Vanlig klassisk fransk
-Semi-reverse eller reverse

 
Du lär dig: Nagelns anatomi - Nageln sjukdomar - Salongshygien- Försäljning - Kundbemötande - Konsultation - Manikyr & Naturlig nagelvård - Geltekniken- Produktskännedom - Kemi - Skulpturering på tipp - Skulpturering på mall - Applikationsteknik - Förstärkning på naturlig nagel - Permanent fransk manikyr - lackning - Problemnaglar - Återbesök - Borttagning - Praktik - Tidsbeställningar - Behandlingar - 

Efter avslutad utbildning går du hem och övar inför ditt praktiska prov. Självklart får du även vägledning och hjälp av läraren både under och efter utbildningen. En del frågor och funderingar kommer säkerligen att uppstå även när man är klar med sin diplomering, då kan man alltid vända sig till sin lärare eller andra lärare från Light Elegance för hjälp och råd. 

Gå gärna in på www.facebook.se/creativasalongochskola   eller www.instagram.com/creativasalongochskolaför att följa allt som har med skola och utbildning att göra!

Vill man vidareutveckla sina kunskaper efter kursen kommer det finns möjlighet till dekorationskurser, teknikkurser och liknande på nagelskolan. 
 

Vad ingår i kurspriset?

I ditt kurskit ingår ett generöst utbud av alla produkter och tillbehör du kommer att behöva under utbildningstiden. Du får även möjlighet att prova mer av Light Elegance produkter på skolan och självklart kan du köpa till de produkter du vill ha under utbildningen. 
 

Come on over

Är du sugen på att börja jobba med Light Elegance? Välkommen att kontakta Josephine för en genomgång av Light Elegance produkter. Här får du lära dig hur du ska arbeta med märket, genomgång av lampa och du får även prova på att bygga med produkterna. 

COO  Fyra timmars produktgenomgång, demo och "prova på". I denna variant köper man ett så kallat "prokit" med små prover av Light Elegance gel och LED/UV lampa. Prokit med lampa kostar 3494kr exkl. moms. Efter denna COO är avklarad utdelas diplom. 

 

Du kan delbetala din utbildning räntefritt via Medical Finance.

Teknikworkshops

I denna workshop får du 100% av lärarens tid och uppmärksamhet då ni arbetar med just din teknik och dina framsteg. Du får ta del av Josephines bästa tips och tricks för hållbarhet och kvalité. I kursen ingår lättare fika och diplom. 

Josephine anpassar innehållet efter just dina behov och önskemål. Hör av dig så kommer vi fram till en lösning som gör att du kan uppnå de resultat du önskar! Det generella timpriset är 1000kr + moms. 

Du tar med dina egna produkter så att du får ut så mycket som möjligt utefter dina förutsättningar. Kursen är märkesobereonde men riktar sig endast till diplomerade nagelterapeuter eller elever under utbildning.

Mejla till: josephine.nagelskolanlinkoping@gmail.com för ditt intresse